Gode råd forud for din anmodning om rejseassistance!

Generelle råd:

Disse råd er primært til IPA-medlemmer, der søger rejseassistance for første gang.  Her kommer lidt om hvad kan forventes og hvad der med rimelighed forventes til gengæld.

Alt rejseassistance begynder ved at følge vejledningen og fremsende den officielle rejseformular til IPA Danmarks rejsesekretær

Glem aldrig, at IPA-medlemmer verden over hjælper på baggrund af frivillighed og venlighed. De gør det for fordi de er interesserede i andre mennesker og godt kan lide ​​at socialisere sig med andre, der har en fælles interesse indenfor politiarbejde.

Gæstfrihed er skrøbeligt men værdifuldt. Bliver det værtsat og dyrket vil det blomstre og vokse, men misbruges det eller bliver det taget for givet vil det hurtigt kunne visne og dø. 

Omfanget af IPA medlemmers gæstfrihed varierer fra land til land, og kan afhænge af mængden af ​​besøgende i det pågældende land. Herudover er landets antal af medlemmer og entusiasmen hos de lokale IPA-medlemmer også afgørende. Det er urimeligt at forvente, at blive tilbudt husly hos kollegaer hjemmehørende i populære turistområder, der kun har få IPA-medlemmer (London, New York eller Hawaii osv.). Det du kan forvente i disse områder, er et venligt smil og råd om de bedste "værdi for pengene" steder at bo, hvordan man kommer rundt og hvad man skal se og gøre.

Hvis du kommer væk fra de velbesøgte turistmål og besøger områder, hvor der er er mere luft, kan du blive overvældet af de varme og venlige IPA-medlemmer, der ønsker at være din vært. Det er altid bedst ikke at forvente for meget fra IPA.

Hvis dine forventninger bliver opfyldt er det godt. Hvis de overgåes er det er en bonus!

 

Rejseassistance

Det er forskelligt fra land til land og fra område til område, om hvad der kan lade sig gøre. Læs evt. tidligere medlemmers rejseberetninger i IPA-Nyt og få inspiration til din rejse.

Tidligere har danske IPA Medlemmer haft held med både husly, politifaglig udveksling, besøg på politistationer, ride-alongs, eksklusiv adgang til turistattraktioner eller offentlige bygninger og meget mere.

Det er også en mulighed at sende sine børn eller børnebørn på en kort udveksling i udlandet og få åbnet deres horisont. Venskab kan skabes på mange måder og i alle aldre.

Husk: Det hele afhænger af de frivillige kræfter det enkelte sted. Men grib chancen og send en rejseassistance anmodning!

 

Planlæg forud

For at få mest muligt ud af ferierejsen, hvor du søger IPA rejseassistance, bør du starte planlægningen i god tid. Selvom der er opgivet en mindstefrist for rejseassistance for enkeltrejsende på 1 måned og grupperejser på 3 måneder, er det altid en god idé, at skrive i god tid! Læs mere under procedure for Travel Assistance.

 

Bo hos en IPA kollega og vis taknemlighed.

Hvis du ønsker at besøge en politistation eller bo hos en udenlandsk kollega, bør du sammen med rejseformularen sende et kort resumé om dig selv (og dine medrejsende). Herunder oplysninger om alder, arbejde og fritidsinteresser, allergi eller medicinske problemer (hvis nogen). Hvis du bliver tilbudt husly, bør du forsøge at tilpasse dig dine værter og deres rutiner.

Husk at holde kontakten, hvis dine rejseplaner ændres eller du bliver forsinket. Prøv at gøre det til en fornøjelse for din vært at have dig på besøg.

Der er forskellige måder at vise taknemlighed på - ingen regler, men her er nogle forslag: Hvis du opholder dig i flere dage, så køb nogle dagligvarer eller insistere på at bidrage til husholdningsudgifterne. Hvis dine værter arbejder under dit ophold, så køb ind og lav en god gammeldags dansk egnsret til dem. Tilbyd dine værter en tur på deres yndlingsrestaurant.

En værtsgave er også altid en god idé! Politi- og IPA-souvenirs er meget populære, billeder af hvor du arbejder eller bor eller særlige danske souvenirs. Det er ikke nødvendigvis den dyreste gave der er den bedste. 

Glem aldrig, at du er en ambassadør for dit eget land og din IPA afdeling.

"Behandl andre, som du selv ønsker at blive behandlet."

 

Efter du er vendt hjem

Selv hvis du har vist din påskønnelse gennem en gave og tak på stedet, bør du ikke underkende de billige points du kan få, ved at skrive en oprigtig "tak for opholdet"-besked, til din vært eller dem der hjalp dig. Det kan betyde meget for modtageren.

Hvis du har nydt IPA-gæstfrihed, hvorfor ikke dele din oplevelse med andre ved at skrive din erfaring som et indlæg i medlemsbladet IPA-Nyt, hvilket også er en måde at anerkende din vært og måske inspirere andre til at gøre det samme!

 

Invitationen der går begge veje

Måske det vigtigste aspekt ved at bo i udlandet hos et andet IPA-medlem er muligheden for, at invitere din vært til at besøge dit land. Tøv aldrig med invitere den anden vej, hvis de har været gode værter, vil de også være gode gæst.

Selvom du ikke har råd til at rejse så ofte som du gerne vil, kan du stadig nyde den tilfredshed ved at tilbyde et “home away from home” til andre IPA-besøgende.